17 Haziran 2009 Çarşamba

ÇANKAYA BELEDİYESİ SAHİPSİZ HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİ'NE HOŞ GELDİNİZ

Barınağımız, Şubat ayının 2. Yarısında 100. Yıl’daki yerinden Mühye Köyü yakınlarındaki yerine taşınmıştır. Resimlerde de görüleceği gibi, Yavru Bölümü, kafesler, klinik, yoğun bakım, karantina, Köpek Eğitim Merkezi vb. ünitelerimiz bulunmaktadır.

Hiçbir barınak, onların doğal alanlarında yaşamaları kadar keyifli olamaz. Ancak hiç olmazsa barınağımızda karınları doyuyor, sağlık taramaları yapılıyor ve dışarıdaki tehlikelerden uzaktalar.

Amacımız, tel kafesler içindeki bu yaşantılarını biraz daha rahat, canlıya yakışır hale getirmek. Ağaçlarımız büyüdükten sonra, yaşam alanları çok daha keyifli olacak.

Sizlere geçici olarak bu sayfalarda barınağımızı resimlerle tanıtmaya çalışacağız. Yeni web sitemiz hizmete girdiğinde ise, çok daha güzel ve kapsamlı çalışmalarla karşınızda olacağız.

Saygılarımızla

14 yorum:

  1. Cankaya da Kumkapi sokakta oturuyorum. Sahipsiz kopeklere iliskin yaptiklarinizi okudum ama ne yazikki bu yetersiz. Kopeklerin sokaklara tekrardan salinmasi bir cozum degil. Her aksam 9 kopek eviomin onunden havlayarak geciyor. Bir sokak arkada halam oturuyor ve ona yuruyerek su yaz gununde gidemiyorum. Bu aksam saydim ve tam 9 kopek sokakta ayni anda geziyor. Halama araba ile gidiyorum. BU KONUDA NE YAPACAKSINIZ? Hayvan severler cok seviyorsa evlerinde beslesinler ama bu kanun geregi birsey yapamiyoruz demek yanlis olur. Biz ne yapalim peki soruyorum size. Lutfen baska cozumler uretin artik.

    YanıtlaSil
  2. köpek yoğunluğu gerçekten de çevre halkı için rahatsız edici olabilir, ama şunu unutmamak gerekir, sokaklar yalnızca insanlara ait değildir, insanlar doğada yer kaplarken diğer canlılara da saygı duymalıdır. hiçbir canlı kafeslerde sürünerek ölmek için doğmaz her canlının kendi yaşamını sürdürmesi gerekir. köpekler, diğer canlılar gibi doğada serbestçe avlanamazlar, çünkü evcillerdir ve insanlara yakın olarak yaşarlar. hiçbir köpek asla ve asla saldırgan yetiştirilmediği sürece saldırmaz. dolayısıyla köpeklerden korkmak bu canlıların yarattıkları bir şey değil. onları öldürmek, sürgüne göndermek, kapatmak çözüm değil asla olamaz. hiçbir insanın başka bir canlıyı öldürmeye hakkı yok. yalnızca sokak köpekleri kontrollu kısırlaştırma ile soylarını bitirmeden ancak kontrollu şekilde sayılarının azalıp bizlerle birlikte yaşamalarını sağlayacak hale getirmeliler..

    YanıtlaSil
  3. ebru hanım bu dünyada yaşama hakkı sadece sizler gibi insanların değildir. Özelliklede köpekler siz istiyorsunuz diye kafeslerde ölmek zorunda değiller. Bu dünya onlarada ayit.Onlarda özgür yaşamalılar.Unutmayalım ki onlarıda sizi yaradan ALLAH yarattı. Tok açın halinden ne anlar ALLAH SİZİN GİBİLERİ ISLAH ETSİN! ONLARLA YAŞAMASINI ÖĞRENMEK ZORUNDASINIZ.. SAYIN KÜLTÜRLÜ GEÇİNEN İNSANLAR.

    YanıtlaSil
  4. sokakta yani onların dogal yaşam alanlarında istemeyin hayvanseverler evlerinde beslesinler
    apartmanda beslemek yasak 5199 nolu yasaya rağmen
    bu sevimli dostlar nerede yaşasınlar
    çözüm gayet basit apartman yönetim planından
    kedi köpek beslenemez yasağı kalkar sevgili
    dostlarımız tehlike olmaktan çıkar
    unutmayın insanlar çok daha tehlikeli

    YanıtlaSil
  5. evet maalesef bazı ınsanların bencıllık duygusunu daha fazla ozumsemıs olmalarından dolayı ortaya boyle bır cumleler cıkıverıyor. Ebru Hanım, sizin derdiniz 1 sokak arkanızdakı halanıza yuruyerek gıdıp gelmek ama ınanın buna engel oldugunu dusundugunuz o canlıların sızden çoook daha buyuk bı sorunları var bazı butun dunya kendı etraflarında donsun ısteyenler yasam hakkının sadece ınsanlık adına varoldugunu zanneden ve belkı dusunmeden etrafındakı canlılara zarar veren agacları kesen denızı kırleten ozon tabakasını delen vb seylerı kendı rahatlarını dusunerek bencılce yanı yapan ınsanlardan kendılerını nasıl savunacaklarını bıle bılmeden en fazla havlayan bir taşın veya tekmenın acısını ancak yasayınca bılen sevmek ıcın bıle olsa ona yaklastıgınızda kacan ve bu kadar zor olan hayatlarında bır de karınlarını doyurmak ıcın mucadele eden bu canlılara lutfen bırazda bu acıdan bakın sızın arabanız var ve kendınızı sozumona o tehlıkelı canlılardan korumak ıcın kullanıuyorsunuz onlar ne kullanabılıyorlar pekı sız ve sızın gıbı ınsanlardan yasam haklarına saygı gosterılmesı ıcın hıc dusundunuz mu? keske evde veya sokakta bır hayvan beslemenın o mucızevı hazzını yasamasansını verebılsenız kendınıze ben bunun ıcın seve seve yardımcı olabılırm sıze ne demek ıstedıgımı sadece 1 kez barına gıdersenız daha ıyı anlıcaksınız...Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  6. barınakta cins ve yavru köpekler bulunuyormu ? ayrıca bu köpeklerin kırma olabilme ihtimali nedir ? + sağlık durumları ve bakım şartları gerçekten iyimi... bir köpeği sahiplenmek istiyorum ne yapmam gerekiyor ? yardımcı olursanız sevinirim... :)

    YanıtlaSil
  7. kazan peçenek köyü mahalle statünde ancak halen köy yaşamına sahip, orada bir köy evimiz ve bahçemiz mevcut.hem koruma amaçlı hemde aileye bir ferd katılsın amacıyla bir yavru köpek alıp yetiştirmek istiyoruz. nasıl bir yol izlemeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu konuda size yardımcı olabilirim bana ulasın aydogdu__@windowslive.com pınar aydogdu ben...

      Sil
  8. Ben Ozan Çankaya Oyak Sitesinde Oturuyorum.Karşımızda Cumhuriyet Anaokulu Var.Yanında Bir Arsa Var İçinde 5 Tane Yavru Köpek Var.Annesi 3-4 Gün Önce Alındı.Lütfen İlgileniniz.

    YanıtlaSil
  9. iyi günler
    en başta çok güzel bir kuruluş
    sahipsiz hayvanların ne denli acılar çekip buraya gelmesi ve burda sahiplenmesi...

    Barınağınzda Kırma köpekler dışında Cins köpekler mevcutmu ve bunları sahiplenmek mümkünmü acaba birde bunları sahiplenebilyorsak nası bir yol izlemek gerekir.

    YanıtlaSil
  10. Niye cins köpek sahiplenmek istiyor herkes ? Dışarıdan almaya kalksalar yüksek meblağlar ödemek zorunda kalacakları için mi? Ne acı bir tablo! Alabilecek durumum olsaydı en çirkinini tercih ederdim!...

    YanıtlaSil
  11. Şimdiye kadar bir çok barınak gezdim.. Bir çok insanla muhattap oldum,bir çok arkadaşım gibi.. Barınaklarda da bizlerden belki daha çok oraya gönül vermiş insanlar var,barınak çalışanları.. Kimisi ne iş olursa olsun canla başla çalışırken kimisinin ise sadece gün geçirmek için orda olduğunu ne yazık ki şahit olarak gördüm.. çok zamandır sizlerle de paylaşmak istiyorum.Daha doğrusu belki huzurunuzda teşekkür etmek bu insanlara örnek olan bu tüm gönlüyle çalışan kişiye... Aytekin Bey'e... o yavru hayvan barınağı çalışanı kendisi.. kapısına her geleni tüm anlayışı ve hoşgörüsüyle karşılayan, herkese eminim köpek sevgisini aşılayan,çocuklara kendi evladı gibi davranan ve sevgisiyle kuşatan.. bunun yanında onun yanına düşen yavru köpüşlere ve kedişlere nasıl davrandığını söylememe bile gerek yok.. Çünkü onlar bence ÇOK ŞANSLI ... ben şimdi burdan sizlerin huzurunda kendisine teşekkürü bir borç biliyorum... Benim gibi bir çok insanı hoşgörülü olmaya,hayvan sevgisiyle kuşatmaya çalıştığı ve yüzündeki hep aynı tebessümle karşıladığı için.. Barınakların onun gibi bir yetkiliye ihtiyacı var ... Dilerim onun gibi daha niceleriyle karşılaşırım... Karşılaşırız.. Çankaya Belediyesi Yavru Hayvan Barınağına giderseniz, bir de siz teşekkür edin... benden ise; TEŞEKKÜRLER AYTEKİN AMCA =) Dilerim bebişler daha nice güzel günlerini sevginin sıcaklığıyla geçirir...

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. 08-02-2012 ÇARŞAMBA GÜNÜ ÖĞLEN 13:00 CİVARLARINDA DİKMEN MALAZGİRT MAHALLESİNDE ALMAN KURDUM KAYBOLMUŞTUR.GÖRENLERİN BARINAK YETKİLİLERİ TARAINDAN ALINDIĞINI SÖYLÜYOR.BİLGİ ALABİLİRSEM MEMNUN OLURUM.0543 406 01 36

    YanıtlaSil