17 Haziran 2009 Çarşamba

Çankaya Belediyesi hayvanseverlere sesleniyor

Değerli hayvansever dostlarımız!

Yeni barınağımızda, mevcut kuçularımızın yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışmalarımız ve yeni düzenlemelerimiz sürüyor. Ama bu arada sokaklardaki sahipsiz hayvanlarla ilgili olarak pek çok şikayet alıyoruz. 5199 sayılı Hayvanları koruma Kanunu gereğince yoğun şikayet gelen bölgelerde yaptığımız çalışmalarla, o bölgedeki köpekleri barınağımıza getirip sağlık taramasından geçiriyor, aşılıyor, kısırlaştırıyor ve küpeleyip, alındıkları bölgelere bırakıyoruz. Ancak ekiplerimizin o bölgelerdeki hayvanları izleyip, saldırgan olduğunu tespit ettikleri lider konumundaki köpekleri barınağımızda tutuyoruz.

Bu çalışmalar sırasında, ekiplerimizin yanında çoğunlukla bir ya da iki gönüllü hayvanseverin bulunmasına özen gösteriyoruz. Ayrıca şikayete konu olan bölgelerdeki hayvanseverlerle de iletişime geçip, kendilerinin besleyip alıştıkları köpekleri bizzat araca yerleştirmeleri konusunda ikna etmeye çalışıyoruz.

Bu yeni çalışma kapsamında hayvanseverler, ekip elemanlarımızın onlara zarar vermek istemediklerini bizzat gözlemleyebiliyorlar. Ayrıca araçta bulunan hayvansever gönüllülerimiz de ekiplerimize destek oluyorlar.

Sizlerden bu çalışmalara destek olmanızı, böylece onların üremelerini ve çoğalmalarını önleyerek, semtlerinizde sağlıklı köpekleri barındırmanızı, onların doğal yaşam alanlarında kalmalarına destek olmanızı bekliyoruz.

Bu sayfada planladığımız çalışmaları ve beklentilerimizi duyurmaya devam edeceğiz. Sizleri de yanımızda görmekten çok mutlu olacağız.

Saygılarımızla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder