10 Temmuz 2009 Cuma

Yavru Köpek Sahiplendirme Merkezimiz Açıldı













Basın mensupları ve halkımızın katılımıyla resmi olarak açılışı yapılan Merkezimizde, bugün (11 Temmuz 2009) çok büyük bir hareketlilik vardı.

Sabah 10:30'da yetişkin köpeklerimizin bulunduğu Barınakta buluşan Belediye yetkilileri, basın mensupları ve konuklar, Barınağın içinden yürüyerek kafesleri, kliniği ve idari yapıları gezerek, Barınak girişinde bekleyen araçlarla Yavru Köpek Sahiplendirme Merkezine hareket ettiler.

Merkez girişinde Başkan Vekili Sn. Fazıl Güleken tarafından basın mensuplarına çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Sn. Güleken:


"5199 no.lu Hayvanları Koruma Kanunu gereği sokaklardan alınan sahipsiz hayvanların, barınağımızdaki klinikte veteriner hekimler tarafından gerekli tıbbi kontrolleri yapıldıktan sonra kısırlaştırılıp; aşılama ve küpeleme işlemi sonrasında yine alındıkları yerlere bırakıldığını; ancak saldırgan, hasta ya da sakat olanların yine bakımlarının yapılıp, barınağımızda alıkonulduğunu belirttikten sonra, sokaklardaki sahipsiz hayvan popülasyonunun daha fazla artmaması için, sokaklarda doğan yavru köpekler ve yavrulu ya da hamile köpeklerin, Barınağımız bünyesinde oluşturduğumuz ve resmi açılışı bugün gerçekleştirilen Yavru Köpek Sahiplendirme Merkezimize getirilip, hem anne sütünden kesilinceye kadar bakımlarının yapılacağını, hem de vakti geldiğinde veterinerlerimiz kontrolünde sahiplendirileceğini açıklamıştır".

Merkezin işleyişi ise şu şekildedir:

  • Merkez’de 1 veteriner ve 3 eleman görev yapmaktadır.
  • Sahipsiz yavru köpekler, ekiplerimiz tarafından eğer anneleri yanlarında ise anneleri ile birlikte Merkez’e getirilir,
  • Annesiz yavrular kardeşleri ile birlikte alınır,
  • Veterinerler tarafından gerekli sağlık kontrollerinden geçirilirler,
  • Sağlık durumları, anneli ya da annesiz oluşları, cinsleri, uyumları vb. özellikleri göz önüne alınarak koğuşlara yerleştirilirler.
  • Annelerini emmeleri gereken annesiz yavrular ise, uyumlu annelerin yanına yerleştirilip, süt anneleri ile birlikte kalmaları ve sağlıklı gelişmeleri sağlanır.
  • Ancak sütten kesilecek süreye gelindiğinde sahiplendirilmeye aday olurlar.
  • Sahiplendirilebilecek yavrular, bekleme süreleri boyunca Merkez’de beslenip, her türlü tıbbi bakımları yapılır.

Hayvanseverlerimizi ve yaşamını sadece sevgi üzerine kurmuş olan bir başka canlıyla sürdürmeyi isteyen hemşehrilerimizi Merkezimizde görmekten büyük bir mutluluk duyacağız.